Nieuws


Hier plaats ik nieuws dat via de media bekend gemaakt wordt betreffende dit project. 


December 2019


Op 12 December 2019 stond in de Gooi en Eembode het bericht dat de fietstunnel van de Anth. Fokkerweg onder het spoor naar de Van Linschotenlaan niet door gaat. Men gaat voor een wandelbrug. Ik citeer: 

           "Een fietstunnel bij de Van Linschotenlaan is financieel geen haalbare kaart. Daarom heeft het

            college van burgermeester en wethouders dinsdag 10-12-2019 besloten te kiezen voor de optie van

            een voetgangersbrug over het spoor."

De keuze is dus gevallen op een voetgangersbrug, aldus wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid, ook omdat er straks bij de Oosterengweg een tunnel voor fietsers wordt aangelegd. 


Een van de weinig overgebleven schuilhutten voor baanwerkers. Deze werd ontdekt langs het spoor tijdens de voorbereidingen van het HOV project op het terrein van de Monnikenberg. In het blad van de NVBS  van November 2018 is hier eerder een vraag over gesteld. Het antwoord kwam een maand later:

 

"Het spoorwegmuseum denkt genoeg aanwijzingen te hebben dat het gaat om een schuilhut uit de Tweede Wereldoorlog, gebouwd om personeel te beschermen tegen beschietingen en bombardementen. Soortgelijke hutjes zijn ook elders in het land ontdekt. Het enige wat nog ontbreekt, zijn documenten waarin over de bouw van dit soort hutjes wordt geschreven. Het museum hoopt daarover iets terug te vinden in de archieven van NS."

 

 

De info komt van Nico Spilt dat is dé man achter de Website: "Langs de rails".




 

Terug naar